Welkom!

Groep 1-2 B van de Duinsprong!

woensdag 11 april 2012

Tecniekdag en knutselen thema Bommes

Wat een drukke dag hadden wij vandaag!! Eigenlijk wilden we graag vertellen wat we in het lange vrije weekend hadden gedaan, maar daar was bijna geen tijd voor. Bijna hoor, want de juf heeft toch nog naar onze verhalen geluisterd.
We moesten vandaag namelijk zonder auto naar school komen. Met de fiets of te voet. Daarvoor kregen we allemaal een kaartje met daarop een dikke duim!!

Ook was er een techniekdag door de hele school. We hebben bootjes gevouwen van aluminiumfolie. Weten jullie het woord allemaal nog??? Dat was best moeilijk hoor.
Meneer Kees heeft vorige week het verhaal van Bommes voorgelezen. In onze klas waren vandaag allemaal kleine broertjes en zusjes van Bommes. Zij durfden nog niet zo goed te zwemmen, maar wilden wel met hun mama mee kunnen.
Er werden allerlei oplossingen bedacht. Misschien kunnen ze over water lopen! Ze kunnen misschien wel heel ver springen. Of je loopt gewoon een stukje om, dan hoef je niet in het water!
Maar ze kunnen natuurlijk ook met een bootje gaan varen!!!
Dus dat hebben we gedaan....zelf bootjes gemaakt.
We gingen kijken of onze bootjes bleven drijven, hoeveel eendjes mee konden varen en hoeveel knikkers erin konden zonder dat de boten zouden zinken.


Ook kwamen de kinderen van de peuterspeelzaal bij ons knutselen. nou, niet allemaal hoor, maar een groepje. Ook het zusje van Davin en het broertje van Luke. Dat vonden zij natuurlijk erg leuk.
En weten jullie dat onze kleuters die peuters heel goed kunnen helpen? Kijk maar!



In het fotoalbum staan nog meer foto's van vandaag!
Dank jullie wel weer voor het kijken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten