Welkom!

Groep 1-2 B van de Duinsprong!

zondag 3 november 2013

Herfstwandeling

Op dinsdag 29 oktober gingen we op herfstwandeling. We hadden veel geluk met droog en zonnig weer want de dag daarvoor had het flink gestormd. Dat was nog goed te zien aan alle grote takken die in het bos lagen.




Het pad was nauwelijks nog te zien doordat het bezaaid was met bladeren van de eikenbomen en beukenbomen. Dat was eikels en beukennootjes rapen!
En... lekker ritselen met de bladeren als je er doorheen loopt.
Wat verder in het bos stond ook nog een kastanjeboom. Ook zagen we bomen die geen bladeren hadden maar groene naalden: dennenbomen met dennenappels. 



 
 
Ook zagen we allerlei verschillende soorten paddenstoelen.
 

Elk groepje had een boekje met daarin plaatjes van herfstvoorwerpen die je in het bos kon vinden. Al snel hadden jullie alle voorwerpen gevonden (eikels, beukennootjes, kastanjes, dennenappels, mos, spinnenweb, konijnenhol, paddenstoel, bladeren, pissebed). Wat een goede speurders, knap hoor!
 
 
Heerlijk met een stok in een grote plas!
 
 


Wie wonen er toch allemaal in en onder deze boomstam?


 

Naast het gewone mos ontdekten we ook een heel andere soort: sterretjes mos!
 





 
Na de wandeling even heerlijk uitrusten en wat eten en drinken. Liefst niet te lang hoor want de speeltuin vinden we ook wel erg leuk. Ook de  mama's, opa, stagiaire Sanne en de juf waren wel toe aan een kopje koffie of thee.  




 
En dan... nog lekker spelen!
Wat een heerlijke ochtend!
Iedereen bedankt die heeft meegeholpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten