Welkom!

Groep 1-2 B van de Duinsprong!

woensdag 10 oktober 2012

Kinderboekenweek: Hallo wereld

De afgelopen twee weken hebben wij gewerkt met het thema van de kinderboekenweek: Hallo wereld. We begonnen met het maken van een woordveld door op te noemen wat je al weet van de wereld. En dat is al verrassend veel!!! Kijk maar eens naar de foto hieronder:

 
 
Ook hebben we woorden gezocht die met de letter w beginnen. Wessel herkende de letter w vooraan in zijn naam en ook Milan had de letter w in zijn achternaam.
 
 
De juffen hadden kaarten opgehangen met de vlaggen van de landen met de naam van het land eronder. Zo konden wij zelf de vlaggen natekenen en de naam van het land eronder stempelen. En dat werd al heel knap gedaan.
 
 
Ook tekenden we onze eigen wereldbol met kleurige landen, rivieren, vulkanen en vaak een woeste zee! 
 
 
 
We hebben gesproken over Afrika en afbeeldingen gezien over het leven daar. De kinderen hebben ervaren dat dit weer anders is dan in ons land. We plakten een Afrikaanse vrouw.
 

 
 
Op dinsdag 9 oktober gingen we weer een activiteit met de kinderen uit groep 7 doen. Iedereen had een voorwerp uit een ander land meegenomen en we gingen in tweetallen hierover vertellen. En wat deden jullie dit super!!!! We raakten er niet over uitgesproken. Een aantal voorwerpen waren niet zo bekend en zelfs de juf heeft er veel van geleerd.
 








 
En tot slot.... dansten we samen met het maatje uit groep 7 op de muziek van "hallo wereld".
 

 

 En we leren zelfs al een andere taal in de kleutergroep!! Het liedje vader Jacob kennen we nu ook in het Frans!! Wie weet horen jullie dit binnenkort nog eens thuis.


 

1 opmerking:

  1. Wat een leuke foto's zeg! Ik denk dat ik voortaan maar de hele week ga werken, want er zijn steeds leuke bijeenkomsten met groep 7 en iedere keer ben ik vrij! Gelukkig mocht ik wel mee naar het bos!

    Groeten van Marieke (mama van Niels)

    BeantwoordenVerwijderen